Friday, 28 August 2015

Mungkin Juga Tak Wujud.

Ya.
Saya wujud.
Masih didunia yang fana ini.
Kerana Allah beri peluang.
Saya bersyukur.

Bila saya sedia menjadi pendengar,
Bila saya sedia menjadi penyandar,
Semua sia sia.
Awak tak sudi.
Sadis.

"Okey la. Tak paksa."

Ayat penyedap hati semata-mata.
Okey okey.
Awak tak bersedia.
Faham.

Tapi.
Kenapa ada orang lain tahu, diri ini tak ?
Okey la.
Penyedap hati lagi.
Awak tak selesa dengan saya.
Faham.

Apa guna saya jadi teman ?
Saya tak mampu langsung kan ?
Rasa nak pergi jauh.
Jauh sangat dari semua.

Duduk dalam dunia saya.
Diam dan membisu.
Jadi terasing.
Tak sakit kan ?
Sebab apa ?
Saya jadi heartless.

Saya penat.
Hati ni selalu nak bagi saya rasa memacam.
One of it,
Dia buat saya rasa macam saya tak wujud dalam hati awak.
Jahat kan ?
Ya jahat.
Lepastu kan,
Dia buat saya tak nak kenal sesiapa lagi.
Hati ni.
Sombongnya dia.
Haha.

Thursday, 27 August 2015

Sahabat Fillah.

Fikir sejenak.
Since bila ni aku pandai nak guna ayat ayat macam ni ?

"Sayang awak kerana Allah. Kita sahabat dunia akhirat."

Entah la nak.
Kesayangan.
Dia tanya,

"Kak Hira Kak Hira "
"Macam mana konsep kawan kerana Allah ?"

Allahu.
Bukanlah aku pandai nak memberi pandangan.
Sungguh nak cakap ni,
We can feel it when we be 'sahabiah' because of Allah.
Bukan semata-mata kata semua ni.
I say it because I feel it.
But tak tahu nak describe macam mana.
Rasa dia lain antara kawan biasa dengan kawan kerana Allah.

Yang sedia terima baik buruk kita,
Itulah sahabat.
Yang sedia ada waktu kita perlukan,
Itulah sahabat.
Yang menjadi telinga untuk mendengar kisah pahit manis kita,
Itulah sahabat.
Yang menjadi tempat berpaut tika jatuh,
Itulah sahabat.
Yang beri nasihat dan teguran waktu kita khilaf,
Itulah sahabat.

Kita jauh sekali.
Bertemu tak pernah.
Tapi merindui.
Pelik ?
Mungkin.
Tak pernah jumpa pun kan ?
Tapi dah rindu.
Maksudnya itu tanda sayang.
Mudahnya kau sayang ?
Tak.
Allah bukakan hati untuk menyayangi kamu.

Tuesday, 11 August 2015

Bercampur Rasa

I'm hearing the melody.
I'm thinking of them.
Thruthly I said, I really miss.
How can I describe my feeling ?

Parents.
Siblings.
They are my strengthen.
I'm still here because of them.
Without them,
That always give me supports.
I'll be nothing.
I'll be futur to continue this life.
And of course.
Because of Him.
He gave me the chance.
I'll be stupid if I let it go.

To said that,
I'm in misery.
I'm apart does not mean I'm leaving.
I just need some times.
To flashback myself.
To rebuild myself.
I'm sorry.

Outside of me looks I'm okay.
Everything hides inside.
I will never let kesayangans feel burden.
Please.
Understand.

"Menjauh. Bukan mahu pergi."

But as you said,

"Pergilah!"

Okey.
I'll do it.

Monday, 3 August 2015

Menjauh

Terkadang,
Aku ingin mendekat.
Terkadang,
Aku ingin menjauh.
Haha.
Di persimpangan.
Ketika itu.

Untuk ketika ini,
Aku ingin menjauh.
Jangan mencari.
Jangan ditanya.
Jangan merindu.
Sama sekali jangan !

Tiba-tiba.
Semua ini tiba-tiba.
Berat hati aku sebenarnya.
Menjauh daripada kesayangan.
Biarkan kesayangan.
Pergi tanpa pamitan.
Pergi bagai debu ditiup angin.
Hilang bak embun bila terbitnya fajar.
Lesap !