Friday, 24 March 2017

Sometimes You have to Run Away.

"Sometimes you have to run away so you can see who will run after you."

Aku tak tahu either people agree with this or not.
Tapi aku rasa it is true.
Because I did it.
Maybe aku nii sensitive.
Selalu rasa takde siapa yang care. (except my family)
And then aku menghilangkan diri.
Bukan nak mengada.
Cuma nak lihat,
Siapa yang akan cari aku bila aku tiada. 
Siapa yang akan rindu aku bila aku pergi.
Terkadang hopeless rasanya.
Kerana apa yang aku buat hanyalah sia-sia.
Yang datang cari aku ?
Tiada.
Yang datang pujuk aku ?
Tiada.
I can say that I am good at comforting my own self.
Always be positive.

"Alaa depa sibuk."
"Depa lebih happy dengan orang lain. Hang tak nak tumpang gembira ?"

Jadi aku macam dah lali.
If anybody who is in the same situation,,
Please la jangan bersedih lama sangat.
You know you have your own life too.
Tak perlu tunggu orang yang tak sudi nak berkawan dengan kau.
Kau bole create kebahagiaan kau sendiri.
Bila kau menghargai apa yang nyata ada didepan mata kau,,
I believe you will feel the same as me.
Aku yang sekarang,,
Tak akan padang belakang,,
Tak akan berpatah balik kepada apa yang telah menyakitkan aku.
Instead of waiting for them to make you happy,,
it will be better you yourself do something to make your family happy.
Takde apa yang lagi penting selain family.
Family kau bahagia,, kau akan turut rasa bahagia.

"Apa yang dah lepas,, kau buanglah segala kesakitan dan kedukaan. Tetapi ingatlah semua ini mengajar kau untuk jadi lebih baik di kemudian hari."