Wednesday, 12 April 2017

My point of view.

Assalamualaikum.
Heyyo gais !

Hmm hmm.
Orang cakap pengalaman itu mematangkan.
Tapi seriously duh aku tak banyak experince pun dalam life.
Especially pasal cinta. 🙈😝
Adakah aku tidak matang ?

Hmm hmm.
Aku tak rasa pun aku childish.
Haha.
Kita matang bukan bergantung kepada pengalaman semata².
Sometimes orang yang banyak pengalaman nii selalunya dia melalui liku hidup yang tough.

You should be glad la kau tak pernah rasa apa yang dia rasa.
Because if you want to feel like them,, belum tentu you can get through semua nii tau.
So just be comfort la dengan apa yang kau ada.

Like I said kematangan itu bukan diukur daripada pengalaman semata².
Let say la you have been surrounded with variety kind of people.
I bet mesti kau akan lihat macam² perangai orang.
Macam² pengalaman dia orang.

Pointnya kat sini ialah you dont have to put yourself in theirs but take their experinces to make it as lessons.

Gais,,
My last paper is on 15 April.
So after this I will have a long long long holiday !
For about 4 to 5 months gais !!
Jangan jealous okay.
Kalau ada free time maybe aku akan kerap posting entry la ye.
Wehh doakan aku dapat kerja tau cuti nii. 🙏
Aku nak kumpul duit nii.
Nak capai macam² yang ada dalam wishlist aku.
Huhuk.

Friday, 24 March 2017

Sometimes You have to Run Away.

"Sometimes you have to run away so you can see who will run after you."

Aku tak tahu either people agree with this or not.
Tapi aku rasa it is true.
Because I did it.
Maybe aku nii sensitive.
Selalu rasa takde siapa yang care. (except my family)
And then aku menghilangkan diri.
Bukan nak mengada.
Cuma nak lihat,
Siapa yang akan cari aku bila aku tiada. 
Siapa yang akan rindu aku bila aku pergi.
Terkadang hopeless rasanya.
Kerana apa yang aku buat hanyalah sia-sia.
Yang datang cari aku ?
Tiada.
Yang datang pujuk aku ?
Tiada.
I can say that I am good at comforting my own self.
Always be positive.

"Alaa depa sibuk."
"Depa lebih happy dengan orang lain. Hang tak nak tumpang gembira ?"

Jadi aku macam dah lali.
If anybody who is in the same situation,,
Please la jangan bersedih lama sangat.
You know you have your own life too.
Tak perlu tunggu orang yang tak sudi nak berkawan dengan kau.
Kau bole create kebahagiaan kau sendiri.
Bila kau menghargai apa yang nyata ada didepan mata kau,,
I believe you will feel the same as me.
Aku yang sekarang,,
Tak akan padang belakang,,
Tak akan berpatah balik kepada apa yang telah menyakitkan aku.
Instead of waiting for them to make you happy,,
it will be better you yourself do something to make your family happy.
Takde apa yang lagi penting selain family.
Family kau bahagia,, kau akan turut rasa bahagia.

"Apa yang dah lepas,, kau buanglah segala kesakitan dan kedukaan. Tetapi ingatlah semua ini mengajar kau untuk jadi lebih baik di kemudian hari."


Thursday, 23 March 2017

A visit just for a while.

Pagi yang terlalu pagi.
Bukan aku berjaga tapi terjaga.
Tak sihat sikit jadi tido pun tak berapa selesa.
So yeah aku takle tido balik.
I'm bored so I wanna let out anything I want.

Actually dah lama aku tak post.
Memang lama gila ! 2 years I thought.
By the way guys,,
Aku dah tak guna nama sirrun.
Everything yang relate dengan nama sirrun aku dah tukar (yang mana bole tukar la).

Aku pun tak tahu why I decided to do that.
Ohh maybe,,
With that username,, I have created a lot of sweet memories and then everything just left as memories. 
I feel like people who I used to know have gone.

So yeahh I dont wanna stay in this kind of virtual life.
So aku jadi diri aku.
Diri aku yang korang bole panggil as Hira.

Guys actually kan,,
Aku ada terfikir nak delete this blog and create new one.
But aku berat hatii.

You know since form3 aku berkecimpung bermain blog.
The old times yang aku habiskan nak cantikkan blog.
Beria tengok macam² tutorial nak belajar create header apa semua tu.
If I create new one,, feel like effort aku selama nii aku buang dalam tong sampah.

Pestu²,, kalau create new one jadi payah balik nak follow sana follow sinii.
Hmm hmm.

Aku appreciate sangat sesiapa yang datang singgah dekat blog aku nii yang hakikatnya dah macam mati tuan dia.
If ada masa,, aku nak sangat post macam².
About my university life or anything interesting story that happens in my life.

So I guess I'll stop here la.
By the way,, I'll be having final exam.
With my health yang dah telan ubat pun tak jalan nii,, doakan aku please.
Doakan aku cepat sihat.
Sem lepas aku jawab exam pun sakit jugak.
So this sem I hope everything will be fine.

Okay bye bye.
Assalamualaikum.