Tuesday, 1 September 2015

ALONE.

" Orang yang tak kenal kita sangka kita ni sombong, tegas dan pendiam. Pada hal punya la gedik kalau jumpa kawan rapat. "

Bila seorang diri,
Memang pendiam.
Ada ke orang yang bila seorang diri,
Mulut dia berbunyi ?
Kalau ada,
Ada sesuatu yang tak kena la tu.

Pendiam ni,
Mana ada kawan.
Eh, siapa kata tak ada ?
Ada tapi kawan yang betul-betul kawan iaitu,
Sahabat.
Bila dah declared sahabat,
Tahu la kan macam mana specialnya sahabat tu.

Hmm...
Kenapa ya bila seorang diri,
Nak pandang pelik ?
Kenapa ya bila seorang diri,
Nak risau sangat ?

" Sayang, takpe ke rehat seorang ni ? Risau la."
" Takpe la. Tak jadi apa-apa la."

Bila aku seorang diri,
aku tak pernah rasa aku sendiri.
Sebab aku dah pesan pada diri sendiri,

" Kau jangan takut. Kau bukan sendiri. Allah kan ada."

Sampai bila kita nak bergantung pada orang lain ?
Sampai bila kita nak orang ada disisi kita ?
Kalau satu hari nanti kau jatuh,
Tak ada orang nak tolong sambut,
Macam mana ?
Sekurang-kurangnya,
Bila kau dah biasa 'alone' ,
Kalau kau jatuh nanti,
Kau kuat untuk bangun sendiri.

030415 , 0918.

*this is actually from my ask.fm tapi dah delete and I post here*

No comments:

Post a Comment

Moga yang datang bertandang mendapat manfaat. Yang buruk itu daripada diri ini sendiri dan segala yang baik datang daripada-Nya. ^^