Thursday, 27 August 2015

Sahabat Fillah.

Fikir sejenak.
Since bila ni aku pandai nak guna ayat ayat macam ni ?

"Sayang awak kerana Allah. Kita sahabat dunia akhirat."

Entah la nak.
Kesayangan.
Dia tanya,

"Kak Hira Kak Hira "
"Macam mana konsep kawan kerana Allah ?"

Allahu.
Bukanlah aku pandai nak memberi pandangan.
Sungguh nak cakap ni,
We can feel it when we be 'sahabiah' because of Allah.
Bukan semata-mata kata semua ni.
I say it because I feel it.
But tak tahu nak describe macam mana.
Rasa dia lain antara kawan biasa dengan kawan kerana Allah.

Yang sedia terima baik buruk kita,
Itulah sahabat.
Yang sedia ada waktu kita perlukan,
Itulah sahabat.
Yang menjadi telinga untuk mendengar kisah pahit manis kita,
Itulah sahabat.
Yang menjadi tempat berpaut tika jatuh,
Itulah sahabat.
Yang beri nasihat dan teguran waktu kita khilaf,
Itulah sahabat.

Kita jauh sekali.
Bertemu tak pernah.
Tapi merindui.
Pelik ?
Mungkin.
Tak pernah jumpa pun kan ?
Tapi dah rindu.
Maksudnya itu tanda sayang.
Mudahnya kau sayang ?
Tak.
Allah bukakan hati untuk menyayangi kamu.

No comments:

Post a Comment

Moga yang datang bertandang mendapat manfaat. Yang buruk itu daripada diri ini sendiri dan segala yang baik datang daripada-Nya. ^^