Saturday, 4 July 2015

Dak Dak U

Assalamualaikum.
Dah lama enn tak berblogging.
Ade tak yang merindui diriku yang kerdil ini ?
Mesti la takde enn.
Okey takpe.
Tak kisah.
Sebab aku tahu ade yang sedang merindui aku.
Mak dan abah.
Adik-beradik aku.
Tahu dia orang semua rindukan aku yang duduk dekat obesis ni.
Araustralia, Perthlis.
Okey over giler.



Kah.
Aku sekarang dah jadi siswi.
Budak U orang kata.
Hmm.
Apa ek nak cerita ?
Perasaan jadi budak U ?
Alhamdulillah aku diberikan peluang untuk sambung belajar.
Bidang DIS (Diploma in Science).

"Bakal doktor la ni ?"

Tak tak.
Habis tu nak jadi apa ?
Ikut perancangan Dia.
Oh ya !
Aku ni first time duduk jauh daripada keluarga.
Jadi, first time jugak la duduk kolej.
Jadi, kena share bilik.
Satu bilik tiga orang.

Siapa roomates aku ?
Jeng jeng jeng !

Ops, tak bole upload gambar pulak.
Dedua orang dari Selangor.
Habis tenggelam kecek Kedah aku.
Aku bersyukur dapat roomates macam dia orang tu.
Sebab kami saling mengingatkan.
Solat.

"Esya dah solat ?"
"Ain dah solat ?"
"Aina dah solat ?"

Haha.
Macam tu la dialognya.
Tak tahu nak cerita apa lagi.
Apapun everything is fine.
Tak shabarnya nak balik rumah.
Yeay !
Jumpa lagi.
Fi hifzillah. :D




No comments:

Post a Comment

Moga yang datang bertandang mendapat manfaat. Yang buruk itu daripada diri ini sendiri dan segala yang baik datang daripada-Nya. ^^